Eleverne fremfører et digt om forbrug for hinanden i klassen. De vælger, hvordan de vil formidle digtet på en måde, der fanger tilhørerne og får de væsentlige budskaber til at stå tydeligt frem.
Intentionen er, at eleverne får en kropslig oplevelse med at formidle budskaber på en kunstnerisk måde og reflekterer over formidlingsformen og brug af jordens ressourcer.
I grupper på 3 (eller 4) læser eleverne med metoden Duetlæsning på skift digtet Vare ved højt for hinanden i gruppen. Tydeliggør for eleverne, hvilken del af digtet, som elev A, elev B og elev C vil læse.
Eleverne identificerer væsentlige budskaber i digtet og fremhæver med en farvetusch/overstreger, hvor i teksten det fremgår.
Med metoden Silent brainstorm kommer eleverne op med idéer til, hvordan de kan fremføre digtet for resten af klassen. Sæt tid på (fx. 3 minutter)
Eleverne deler deres idéer med metoden Værdikompasset. De placerer på skift deres 3 bedste idéer i en matrix, hvor koordinaterne for y- og -aksen kan være:
Eleverne vælger, hvilke af deres idéer de vil arbejde videre med. Med metoden Sammenvævning kobler eleverne de valgte idéer sammen, så deres performance hænger sammen. Mind eleverne om, at det er vigtigt at kunne tage følgeskab på andres idéer – og hjælpe hinanden med at forbedre dem.
Eleverne øver deres performance sammen et par gange og forbedrer den.
Grupperne fremfører deres performance for hinanden. Der klappes efter hver performance.
Saml op med klassen. Eleverne sætter ord på, hvordan de oplevede det, og reflekterer over de forskellige måder at fremføre det samme digt. Eleverne forholder sig anerkendende til, hvilke virkemidler og greb, der fik digtets budskab(er) til at stå tydeligt frem.