Eleverne planlægger og gennemfører en byttebørs, hvor de og andre deltagere kan bytte tøj, legetøj, bøger eller andre genstande i stedet for at smide dem ud eller købe nyt.
Intentionen er at give eleverne en erfaring med at organisere en bæredygtig begivenhed og opleve, hvordan genbrug kan understøttes i praksis.
Eleverne beslutter, hvad der skal kunne byttes, hvem der vil deltage, hvor det vil foregå og hvornår.
Med metoden Omvendt brainstorm kommer eleverne med idéer til, hvad der kan gå galt – eller hvad der vil være svært for deltagerne. Eleverne kommer på den baggrund med positive idéer til, hvordan byttebørsen kan foregå i praksis. Vil der fx være kategorier eller byttekuponer for at gøre byttehandlen mere overskuelig?
Med metoden Brainstorm kommer eleverne med idéer til, hvilke arbejdsgrupper, der skal nedsættes. Det kan fx være udvikling af byttekoncept , markedsføring, fysiske opbygning af byttebørsen, informationsmateriale om genbrug og bæredygtighed mv.
Eleverne vælger med sig ind på den arbejdsgruppe, som de vil tage del i.
Eleverne forbereder i deres arbejdsgrupper byttebørsen og markedsfører den.
Eleverne medbringer de ting, de selv vil bytte. Forinden har de aftalt, hvor meget hver vil medbringe.
Eleverne gør borde og skilte klar, så det er let at finde rundt i de forskellige kategorier. Eleverne identificerer og fordeler roller (fx konferencier, bordværter, registratorer og video- og fotodokumentarister).
Eleverne byder velkommen og forklarer, hvordan byttehandlen vil fungere.
Deltagerne kan enten frit bytte 1:1 eller bruge et udviklet point-/byttekuponsystem. Udvalgte elever fungerer som værter, vejledere og hjælpere ved bordene.
Når tiden er gået afsluttes byttebørsen, og eleverne ryder op.
Notifikationer